fbpx

De anul viitor, chișinăuienii vor achita o taxă pentru salubrizare

 De anul viitor, chișinăuienii vor achita o taxă pentru salubrizare

Imagine simbol/autoblog.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Consiliul municipal Chișinău a aprobat politica bugetar – fiscală pentru anul 2021, care prevede ajustarea taxelor locale pe teritoriul municipiului, corespunzător ratei inflației, dar și introducerea unor taxe noi, precum cea pentru salubrizare. Noua taxă constituie 10 lei pe lună.

Potrivit unui comunicat al primăriei, taxa pentru salubrizare, nou introdusă, administrată corect, ar urma să genereze venit la bugetul municipal de cca 100 de milioane de lei.

„Ne propunem ca aceste taxe să fie cu destinație specială, astfel ca toți acești bani să fie direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe: amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, a ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor, dar și carosabilul, trotuarele”, a subliniat Ion Ceban.

Astfel, începând cu anul viitor, pe teritoriul municipiului Chișinău se propune introducerea taxei pentru salubrizare, care este prevăzută în Codul Fiscal, însă deocamdată nu a fost aplicată pe teritoriul capitalei.

De asemenea, un șir de taxe locale urmează a fi ajustate la rata inflației. Printre acestea sunt: taxa pentru piață, pentru dispozitivele publicitare, pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru parcare etc.


Susține Ecopresa, distribuie!