fbpx

Astăzi #stămacasă și vizităm mănăstirea Căpriana

 Astăzi #stămacasă și vizităm mănăstirea Căpriana
Susține Ecopresa, distribuie!

Echipa Visit Moldova continuă seria plimbărilor online însoțite de ghid. Astăzi, 29 aprilie, doritorii vor putea vizita mănăstirea Căpriana stând pe canapea în fața calculatorului. Excursia începe la ora 15:00.

Cei interesați sunt invitați să intre pe acest link și să se bucure de vizita la mănăstire care va fi însoțită de ghidul Fedor Evstigneev. Pentru alte detalii, dar și pentru a contacta organizatorii accesați pagina evenimentului.

Mănăstirea Căpriana se găsește într-o zonă pitorească de codru, la 40 km nord-vest de Chișinău. Ea a fost timp îndelungat reședința mitropolitului Moldovei, a fost ctitorită de domnitori, printre ei și Ștefan cel Mare, aici au trăit cronicarul Eftimie și unul dintre primii poeți ai Moldovei – Chiprian.

La început mănăstirea a fost construită în totalitate din lemn, ca mai târziu, în 1545 să fie înălțată în piatră biserica de vară “Adormirea Maicii Domnului”. În 1840 este înălțată biserica “Sf. Gheorghe” și la 1903 “Sf. Nicolae”.

La Căpriana a existat și cea mai mare bibliotecă mănăstirească din Moldova cu multe cărți și hrisoave de valoare.

Dacă doriți să vizitați și alte obiective turistice din țară, Ecopresa.md a pregătit lista muzeelor și locurilor pitorești care sunt disponibile online.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!