fbpx

#Revincudrag! A fost lansat Ghidul Oenoturistic din Moldova. Ce informații conține

 #Revincudrag! A fost lansat Ghidul Oenoturistic din Moldova. Ce informații conține

Podgoria de la Mirceşti – regiunea vitivinicolă Codru Foto: Lucia Tăut

Susține Ecopresa, distribuie!

Oficiul Național al Viei și Vinului a lansat Ghidul Oenoturistic din Moldova. Acesta conține informații despre destinațiile turistice din Moldova, tururile vinicole, experiențele pe care le poți trăi în Moldova și desigur despre vinul Moldovei.

Purtând genericul #Revincudrag! Scopul ghidului este de a ajuta turiștii să-și planifice eficient un traseu prin Moldova pentru a avea impresii și emoții frumoase.

„Avem sute de motive să urmăm îndemnul #Revincudrag și să vizităm cramele îndrăgite, care ne-au dus faima în întreaga lume. Și pentru ca revenirile să fie mult mai pline de impresii și emoții frumoase, traseele – mai colorate, iar planificarea – mai eficientă, Oficiul Național al Viei și Vinului lansează primul Ghid Oenoturistic al Moldovei”, se spune în comunicatul instituției.

#Revincudrag la vinăriile din Moldova și mă mândresc cu țara mea. Așa susținem cu toții.
🍷Moldova are cea mai mare densitate a podgoriilor per capita sau aproximativ 4% din suprafața terenurilor agricole.
🍷Suntem pe locul 19 în lume ca volum de producere şi export al vinurilor, iar în fiecare an exportăm 67 de milioane de sticle de vin în peste 60 de țări.
🍷Vinul Moldovei aduce, anual, sute de medalii și premii la cele mai mari concursuri internaționale de profil.
🍷În fiecare an, turismul oenologic atrage zeci de mii de vizitatori care vin ca oaspeți, dar pleacă deja ca niște prieteni dragi, cu Moldova aproape de inimă.


Răsfoind Ghidul Oenoturistic, veți descoperi locuri desprinse din rai și frumoasele vinării autohtone, cu bucate autentice, peisaje pitorești și tradiții care se trag din generații. Ghidul poate fi găsit AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!