fbpx

Astăzi #stămacasă și vizităm Toltrele de la Edineţ

 Astăzi #stămacasă și vizităm Toltrele de la Edineţ

Râul Draghiștea și Toltrele Prutului la Trinca, Edineț Foto: Alecu Reniță, Revista Natura

Susține Ecopresa, distribuie!

Echipa Visit Moldova continuă seria plimbărilor online însoțite de ghid. Astăzi, 22 aprilie, doritorii vor putea vizita Toltrele de la Edineţ stând pe canapea în fața calculatorului. Excursia începe la ora 19:00.

Cei interesați sunt invitați să intre pe acest link și să se bucure de vizita la toltre care va fi însoțită de ghidul Fedor Evstigneev. Pentru alte detalii, dar și pentru a contacta organizatorii accesați pagina evenimentului.

Toltrele sunt lanţuri de recifi calcaroși, care au o vârstă mai înaintată decât munţii Carpaţi. Acești recifi au apărut cu 15-20 de milioane de ani în urmă, când Mările Tortoniană și Sarmatică s-au retras de pe meleagurile noastre. Toltrele sunt un monument natural cu valoare de unicat, mai mult, asemenea recife se întâlnesc pe glob doar în Noua Zeelandă. În raionul Edineţ, în regiunea satelor Trinca, Brînzeni, Gordinești sunt numeroase stânci ciudate de diferite mărimi, defilee, cascade formate de recifi, care conferă piesajului un aspect deosebit.

Dacă doriți să vizitați și alte obiective turistice din țară, Ecopresa.md a pregătit lista muzeelor și locurilor pitorești care sunt disponibile online.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!