fbpx

Cazul celor 11 copaci de salcâm, defrișați din Parcul „Valea Morilor”: Făptașul a fost condamnat

Susține Ecopresa, distribuie!

Un bărbat de 51 de ani s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a tăiat 11 copaci de salcâm din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Hotărârea instanței mai prevede că făptașul nu poate ocupa funcții și nici să desfășoare o altă activitate ce ține de gestionarea fondului forestier pe o perioadă de trei ani.

Judecătoria a decis că bărbatul trebuie să scoată din buzunar peste 47 de mii de lei.

Potrivit actului de învinuire, inculpatul, de comun acord cu alte persoane, la data de 03 mai 2022, având drept scop tăierea ilegală a arborilor din fondul ariilor naturale protejate de stat, a mers în parc, unde a tăiat ilegal vegetația forestieră reprezentată de 11 arbori de specia salcâm. Tot atunci, masa lemnoasă a fost transportată cu un autocamion și descărcată pe plaja lacului „Valea Morilor”, ulterior fiind depistată de poliție și confiscată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a stabilit atunci că tăierea celor 11 copaci de salcâm a provocat un prejudiciu mediului, constituind peste 86 de mii de lei.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ Tăieri ilicite de copaci în Parcul „Valea Morilor”. Prejudiciul adus mediului depășește 86 de mii de lei

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu