fbpx

Dosarul buclucaș de la Bălți a fost transmis în judecată

 Dosarul buclucaș de la Bălți a fost transmis în judecată

Foto simbol. Sursa: www.natura.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenţia „Moldsilva” a înaintat instanţei de judecată rezilierea contractului de arendă în pădurea de la Bălți unde a avut loc defrişarea ilegală a 9 hectare de pădure, cu prejudicierea bugetului de stat in valoare de un milion de lei.

Potrivit Agenției “Moldsilva”, sectorul de pădure cu suprafața de 28,1 ha a fost arendat de catre SRL „Autoaura”, contractul de arendă în scop de vânătoare datând cu anul 2012 (nr. 54 din 05 martie 2012), în ocolul silvic Bălţi, din cadrul Întreprinderii Silvice Bălţi.

„În perioada 29.07.2016 – 01.11.2016 au fost efectuate controale pe terenul arendat de SRL „Autoaura”, unde s-a constatat că arendaşul efectua lucrări de curăţire a bazinului acvatic din parcela 134T1 cu suprafaţa de 2,07ha. Administratorul SRL „Autoaura” a fost informat în scris despre necesitatea stopării lucrărilor de amenajare a bazinului acvatic, inclusiv întocmirea şi coordonarea proiectului de amenajare cu Agenţia „Moldsilva”. Mai informăm că ÎS Bălţi” nu a permis SRL „Autoaura” şi nici nu a eliberat bilet silvic pentru efectuarea lucrărilor de curăţare a bazinului acvatic din parcela 134T1. În consecință, după desfășurarea controalelor respective au fost întocmite 4 procese-verbale cu privire la contravenţia silvică nr. 000132-000135.  Toate lucrările din sectorul arendat au fost executate fără acordul Agenţiei „Moldsilva””, se precizează în comunicatul Agenției „Moldsilva”.

La data curentă, Agenţia „Moldsilva” a înaintat instanţei de judecată rezilierea contractului de arendă în legătură cu încălcarea obligaţiilor contractuale de către arendaș prin comiterea contravenţiilor silvice pe sectorul arendat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!