fbpx

Joacă Trivia și elimină câte un obiect din plastic pe zi, din oceane

 Joacă Trivia și elimină câte un obiect din plastic pe zi, din oceane

Imagine de Rilsonav de la Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

Un joc de tipul Trivia, de cunoștințe legate de vietățile marine, le oferă jucătorilor ocazia să contribuie la eliminarea plasticului din oceane. Jocul poate fi jucat online, vizitatorii trebuie să răspundă zilnic la o întrebare, iar un obiect de plastic va fi recuperat din ape, scrie Green Report.

Jocul Free The Ocean a fost lansat cu scopul de a da oricui, de oriunde, oportunitatea de a contribui la lupta față de plasticul care se află deja în mări și oceane. Utilizatorii trebuie să răspundă în fiecare zi unei întrebări legate de oceane, vietăți marine și cum poate fi protejat acest ecosistem, iar inițiatorii jocului plătesc o asociație să colecteze plasticul.

Misiunea de bază a Free The Ocean este de a elimina plasticul din ocean. Abordarea noastră se bazează pe ideea că acțiunile mici, făcute de comunități mari, pot avea un impact major”, au explicat aceștia.

În fiecare zi, un jucător poate elimina un singur ambalaj de plastic. Deși pare puțin, pentru cei care simt nevoia urgentă de a face ceva poate să fie o acțiune foarte importantă. În plus, impactul se vede când sunt mai mulți participanți. Din august 2019 până acum, jocul a contribuit la eliminarea a aproape 13 milioane de ambalaje de plastic.

Finanțarea pentru acest proiect provine din publicitatea plătită de unele companii care vând pe site-ul Free The Ocean produse prietenoase cu mediul, cum ar fi uleiuri esențiale organice, perii, săpunuri sau ustensile. Mai mult, fiecare produs achiziționat de pe site asigură eliminarea a 10 ambalaje din plastic din apele lumii.

A doua parte a misiunii noastre este de a împiedica plasticul să mai pătrundă în ocean. Făcând oamenii conștienți de problemă și împărtășind modalități prin care să ne reducem dependența de plastic, putem ajuta la oprirea pătrunderii plasticului în ocean”, au explicat inițiatorii jocului existența magazinului online.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!