fbpx

VIDEO/ Au adunat zeci de mii de vizualizări. TOP trei cele mai vizionate reportaje realizate de ecopresa.md

 VIDEO/ Au adunat zeci de mii de vizualizări. TOP trei cele mai vizionate reportaje realizate de ecopresa.md
Susține Ecopresa, distribuie!

După ce v-am prezentat lista celor mai citite materiale pe ecopresa.md, acum vă prezentăm și top trei cele mai vizionate reportaje de pe pagina noastră de Facebook. Fiecare dintre acestea au adunat zeci de mii de vizualizări.

  1. VOX/ „Principalul că-l iau, dar unde-l duc… nu știu”. Sătenii din Dubăsarii Vechi, despre colectarea deșeurilor 59,6k

Primul în top este un vox din Dubăsarii Vechi. În el am întrebat locuitorii dacă s-au abonat la serviciul de colectare a deșeurilor, dacă e scump tariful, dacă ar plăti mai mult pentru sortare, unde aruncă deșeurile (neavând abonament) etc., etc. Îl puteți viziona mai jos:

2. Obișnuiți cu mizeria. Peisajul pitoresc din satul Dumeni a fost transformat de turiști în gunoiște, iar sunetele naturii, înlocuite de boxele pentru petreceri – 50,9k

Pe locul doi s-a clasat un reportaj din Dumeni, acolo unde an de an plaja se transformă într-o gunoiște din cauza vizitatorilor. Imaginile surprinse de noi arată mormane de gunoi, muște, putoare, veceuri improvizate, covor de șervețele din hârtie și umede, iar printre ele, zeci și uneori sute de mașini, corturi și oameni cu multă voie bună, cu grătare pe foc și cu boxe pentru petreceri pornite la maxim. Și vorbim de o plajă aflată în zonă de frontieră, protejată de stat, la nici 30 m distanță de gospodăriile oamenilor. Este o situație care durează de zece ani, de când a fost dată jos sârma ghimpată, dar care s-a agravat în ultimii trei, odată cu interdicțiile pandemiei pentru călătorii. Imagini de la fața locului mai jos:

3. Susținuți de UE și prin contribuția proprie, locuitorii din Strășeni își asigură dreptul la apă și sanitație – 40,9k

Al treilea reportaj este de la Strășeni, unde jumătate dintre locuitorii sunt conectați la un sistem centralizat de canalizare. Cu sprijin european, dar și prin contribuția proprie, ei au depășit etapa wc-ului în fundul grădinii sau a fosei septice care trebuie golită periodic. Aceasta este și istoria Larisei Gurschi, care după conectarea la canalizare nu se mai preocupă de evacuarea apelor uzate. Mai mult, prin aceasta, este și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Reportajul îl puteți viziona mai jos:

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!