Cușca bună pentru câine în timpul iernii și de ce „paznicul” gospodăriei nu trebuie ținut pe lanț
Primul magazin zero waste
Cei care își fac cumpărăturile la Bulk Market, primul magazin zero waste din Londra, au mai mult de 300 de produse din care să aleagă. Și nu este vorba doar despre mâncare.
Ingrid Caldironi este cea care a venit cu ideea magazinului. Ea a declarat pentru The Independent că ideea i-a venit ca răspuns la propriile nevoi.
„Am vrut să susțin afacerile corecte și să am de unde să fac cumpărături fără să generez deșeuri. Însă, nu era niciun astfel de magazin în Londra”, a spus Ingrid.
Produsele comercializate în magazin nu provin de la un brand anume, ci din surse locale: de la afaceri sociale, cooperative sau ferme comunitare. De exemplu, prăjiturile provin de la o brutărie, care oferă locuri de muncă pentru femeile aflate în grupuri vulnerabile. Pe lângă alimente, precum legume, păstăi, condimente și pâine proaspătă, în magazinul din nord-estul Londrei se mai găsesc periuțe de dinți din bambus, hârtie igienică ambalată în hârtie și mâncare pentru câini.
„Întotdeauna am crezut că deșeurile sunt o urmare naturală a unui stil de viață modern, dar se pare că de vină era designul prost-gândit. Lucrurile nu sunt create după principiul economiei circulare încă”, a mai spus proprietara magazinului.
Un avantaj al magazinului, spune cea care îl deține, este că oamenii vor putea ști cum este făcută mâncarea și de unde provine, vor putea urmări drumul acesteia de la producător până în farfurie.
Cu o carieră în retail și marketing, Ingrid a simțit că nici actorii din afaceri și nici oamenii care elaborează politici nu fac destul pentru a lupta împotriva problemei care o reprezintă risipa. În plus, ea susține că oamenii sunt din ce în ce mai deconectați de mâncarea pe care o consumă.
Deocamdată, magazinul este unul temporar, dar pentru finanțarea lui, a fost desfasurata o campanie de crowdfunding. Pe termen lung, visul lui Ingrid este să-și construiască în apropierea magazinului un stup din sticlă și să investească într-un compostor. Astfel, clienții ar putea să-și aducă acolo propriul compost.