fbpx

DOC/ O cercetătoare științifică la Institutul de Ecologice și Geografie, decorată de președinta Sandu cu Ordinul Republicii

 DOC/ O cercetătoare științifică la Institutul de Ecologice și Geografie, decorată de președinta Sandu cu Ordinul Republicii

Ziua Mediului 2017. Maria Sandu, cercetător științific coordonator la Institutul de Ecologie și Geografie

Susține Ecopresa, distribuie!

Maria Sandu, doctor în chimia analitică, cercetătoare științifică la Institutul de Ecologice și Geografie, se numără printre cele 30 de personalități din Republica Moldova decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an.

Potrivit unui comunicat al președinției, distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum și pentru spiritul civic de care au dat dovadă și implicarea plenară în viața societății.

Maria Sandu are o activitate științifică de peste 50 de ani, consacrată evaluării stării apelor de suprafață din Republica Moldova. A cercetat și elaborat tehnologii de epurare și potabilizare a apei, are la activ brevete de invenție și sute de publicații științifice dedicate problemele apelor naturale și nu numai.

Ca doctor în chimia analitică a avut mai multe apariții în cadrul materialelor de pe ecopresa.md în care a vorbit despre calitatea apei. Mai jos vă prezentăm o listă de articole cu intervenția acesteia:

Legea Apelor: ce avem de câștigat? Interviu cu dr. Maria Sandu

Deficitul de apă în râuri. Experții arată spre schimbările climatice

Testarea apei la nitrați de Ziua Mondială a Mediului

Ceea ce bem astăzi este rezultatul acțiunilor de ieri

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!