fbpx

R. Moldova are patru clustere pentru promovarea destinațiilor turistice

 R. Moldova are patru clustere pentru promovarea destinațiilor turistice

Lansarea Studiului „Clustere Agroturistice în Moldova”

Susține Ecopresa, distribuie!

Patru clustere au fost create în R. Moldova sub egida  Asociaței de Dezvoltare a Turismului în Moldova. Acestea au scopul de a promova principalele destinații turistice ale R.Moldova.

“Fenomenul de clusterizare este un element inovativ, bazat pe cooperarea mai multor actori pentru promovarea destinațiilor turistice. Este important că am reuşit implicarea antreprenorilor privați, de rând cu persoane fizice, agricultori, meșteri populari etc., pentru viabialitatea acestor asocieri”, menționează Viorel Miron, presedintele ADTM.

Cele patru clustere sunt: “Armonia Nordului” la Soroca, “Drumul recifelor” la Edineț, “VilaDor” la Singerei și “Lunca Prutului de Jos”, la Cahul.

Angela Boian, reprezentantă a Clusterului “Drumul Recifelor” spune că și-au propus promovarea raionului Edineț si partea de nord a R.Moldova, cu Toltrele Prutului deosebit de atractive, dar puțin cunoscute.

Viorel Prisăcari, reprezentantul Clusterului „Vilador” menționează că punctul de reprer al activității lor turistice este “Dealul Movila Măgurei”. „În acestă zonă turismul nu  prea există,  dar există peisaj, tradiții și multă dorință de muncă. Actualmente facem agricultură, dar vream să prestam și servicii turistice. Avem o ferma de caprine, ferma  de iepuri, iazuri, locuri de cazare, oferte de gastronomie, mesteri popolari”, spune Viorel Prisăcari. Clusterul „Vilador” va demara activitatea începând cu luna mai 2017

Cele patru clustere au fost prezentate de Asociaţia de Dezvoltare a Turismului din Moldova în cadrul unui studiu lansat astăzi, 19 ianuarie 2017.  Studiul prezintă exemple și bune practici din Polonia, precum și detalii privind starea turismului rural din R. Moldova, capacitatea de consum turistic etc.

20170119_120728[1]
Pagini din lucrarea „Clusterele Agroturistice în Moldova”
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!