fbpx

VIDEO/ Mii de locuitori au ieșit în fața rușilor și nu le-au permis să intre în Energodar, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa

 VIDEO/ Mii de locuitori au ieșit în fața rușilor și nu le-au permis să intre în Energodar, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa
Susține Ecopresa, distribuie!

În dimineața zilei de miercuri, 2 martie, un grup de invadatori ruși s-a apropiat de orașul Energodar, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, însă localnicii nu au lăsat armata rusă să treacă. Potrivit Unian, coloana rusă a făcută cale întoarsă după ce a întâmpinat rezistență din partea lucrătorilor centralei nucleare și a localnicilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al centralei nucleare, Andrey Tuz, angajații centralei nucleare au ieșit la drum pentru a nu lăsa militarii să treacă. În imaginile video publicate pe rețele de socializare se vede cum sute de oameni s-au apropiat de punctul de control.

Ca urmare a negocierilor cu militarii ruși, localnicii au reușit să forțeze coloana să se întoarcă și să plece. Potrivit primarului orașului, Dmitri Orlov, armata rusă a purtat discuții cu primarul și localnicii. Va mai avea loc o întâlnire la granița orașului – aproximativ la ora 15:00. „Le-am transmis [n.r armatei ruse] că centrala și orașul sunt bine protejați. Locuitorii nu îi vor lăsa să intre în oraș nici un pas. Au auzit și s-au dus să raporteze conducerii lor”, a spus Orlov.

nergodar găzduiește Centrala Nucleară Zaporozhye, cea mai mare centrală electrică din Europa.

La 1 martie, cadrele militare ale Gărzii Naționale a Ucrainei, împreună cu unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, au continuat să lupte cu invadatorii ruși în regiunea Energodar. Inamicul a concentrat aproximativ 90 de unități de echipament militar în zona satului Dneprovka.

Nu mai există comunicații feroviare cu sudul regiunii Zaporojie, potrivit Administrației Regionale de Stat Zaporojie, podul din Vasilyevka a fost distrus.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!