fbpx

Instruiri pentru tinerii din Făleşti, Ştefan Vodă, Sângerei şi Anenii Noi

 Instruiri pentru tinerii din  Făleşti, Ştefan Vodă, Sângerei şi Anenii Noi

Grupul de tineri din Făleşti

Susține Ecopresa, distribuie!

Tineri din Făleşti, Ştefan Vodă, Sângerei şi Anenii Noi voi beneficia de instruiri în domeniul jurnalismului de mediu, oferite de Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” (postul de radio Eco FM), în cadrul proiectului „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”.

Primele sesiuni au avut loc deja, iar participanţii au aflat cum pot identifica și monitoriza problemele de mediu în localitatea natală și cum pot contribui la soluționarea lor. De asemenea, cine sunt principalii actori  implicați în soluționarea anumitor probleme, ce înseamnă a fi un cetățean activ care mereu se implică în viața comunității. Cei prezenți au fost interesați de modalitățile de conlucrare cu autoritățile și de participarea cetățeanului la buna guvernare de mediu.

Reprezentanții Eco-FM au explicat  tinerilor ce reprezintă un post de radio, clasificarea, departamentele redacției și principiile de funcționare. O atenție deosebită a fost atrasă asupra principalelor soft-uri utilizate la radio pentru crearea unui produs media de calitate. În cadrul aplicațiilor practice tinerii au făcut cunoștință cu principiul de funcționare și utilizare a reportofoanelor. Tinerii au făcut şi primii paşi în scrierea ştirilor şi au aflat despre importanţa surselor.

Alături de tineri, la instruire au participat și maturi, reprezentanți ai ONG-urilor locale, care doresc să devină comunicatori ai organizației pe care o reprezintă. Pe durata primelor instruiri a fost remarcat interesul și spiritul activ al participanților, interesaţi să-și creeze propriile canale de podcasturi.

Următoarele instruiri vor avea ca tematică modalitățile de creare a produselor media, editarea audio, aspecte ale jurnalismului de mediu. De asemenea, participanţii vor afla multe detalii interesante despre proiectele finanțate de UE în localitățile de baștină.

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!