fbpx

VIDEO/ Leușeni: 100 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări

 VIDEO/ Leușeni: 100 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări

Foto: dse.md

Susține Ecopresa, distribuie!

O sută de hectare de teren au fost mistuite de flăcări. Incendiul a avut loc în seara zilei de 31 martie la Leușeni, Hâncești. Pompierii au luptat timp de circa patru ore cu focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la fața locului pentru lichidarea arderii au fost îndreptate două echipe de pompieri. Aceștia au reușit lichidarea incendiului de vegetație uscată la ora 00:42.

În urma arderii nu au fost raportate victime, iar focul a nimicit 100 ha de teren. Conform IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au lichidat 210 focare de ardere de vegetație uscată, fiind distruse 1190 ha de teren.

De la începutul anului au fost înregistrate peste 6000 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere de iarba uscată, în urma cărora au fost compromise de foc 43730 ha de teren.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor anti incendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ.

Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze la Serviciul 112.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!