fbpx

Pescuitul Scrumbiei de Dunăre în fluviul Nistru, interzis

 Pescuitul Scrumbiei de Dunăre în fluviul Nistru, interzis

Imagine simbol/ libertatea.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția de Mediu informează că nu a permis pescuitul scrumbiei pentru anul 2020. Decizia a fost luată din lipsa de date privind migrația Scrumbiei de Dunăre.

Potrivit unui comunicat al agenției, restricțiile stabilite în perioada stării de urgență nu au permis Institutului de Zoologie să desfășoare investigații ihtiologice în condiții de teren asupra migrației Scrumbiei de Dunăre în cadrul cărora se stabilește componența cantitativă și calitativă a populației migratoare.

De asemenea, responsabilii din cadrul agenției au informat autoritățile responsabile din Ucraina despre decizia luată și a propus să fie examinată posibilitatea aplicării unor măsuri similare pe sectoarele fluviului Nistru din limitele teritoriale ale Ucrainei.

Pescuitul Scrumbiei de Dunăre (Alosa Immaculata) în perioada prohibiției anuale a pescuitului, poate fi permis, prin ordin, de către Agenția de Mediu, în funcție de componența cantitativă și calitativă a populației migratoare și în colaborare autoritățile responsabile din Ucraina.

Pentru anul curent, perioada de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement pentru toate bazinele acvatice piscicole naturale este stabilită începând cu 1 aprilie până la 14 iunie 2020, inclusiv (75 de zile consecutive).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!