fbpx

VIDEO/ Construcții din beton, ridicate în Pădurea Durlești, demolate

 VIDEO/ Construcții din beton, ridicate în Pădurea Durlești, demolate

Foto: zdg.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Construcțiile din beton, ridicate în Pădurea Durlești sunt demolate, după cinci luni de la investigația ZdG, în urma căreia au fost pornite și mai multe procese penaleFirma care a arendat 40 de hectare din pădure a început demolările, după ce a fost somată de Agenția Moldsilva, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul din cadrul Secției investigarea fraudelor contra mediului și intereselor publice al Procuraturii Generale (PG), Ion Tețcu.

„La somațiile Agenției Moldsilva sunt efectuate demolări ale acelor construcții. Lucrările de demolare sunt efectuate de către firma arendașă, „Batami Grup”. Proprietarul companiei, Ion Meleca, nu a respectat prevederile contractului de arendă și regulamentul din 2008 privind arenda fondului forestier, care prevede ca arendașul, în cazul în care a admis nereguli, trebuie să demoleze construcțiile pe cont propriu”, a declarat pentru ZdG Ion Tețcu.

Anterior Ziarul de Gardă a relatat că Pădurea Durlești, situată la doi pași de Chișinău, este ciopârțită sub ochii autorităților, iar în locul copacilor „răsar”, peste noapte, construcții din beton armat, chiar dacă în păduri sunt permise doar construcții ușor demontabile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!