fbpx

Transport ecologic și un mod sănătos de viață. Cursă la mersul pe două roți, în Chișinău

 Transport ecologic și un mod sănătos de viață. Cursă la mersul pe două roți, în Chișinău

Sursa foto: Facebook/Primăria municipiului Chișinău

Susține Ecopresa, distribuie!

Amatori ai transportului ecologic pe două roți sunt îndemnați să participe sâmbătă, 22 iulie, la evenimentul Velo Road Chișinău, ediția a III-a. Oamenii pot veni la cursă cu orice tip de transport alternativ – bicicletă, trotinetă.

„Transportul alternativ este mult mai benefic pentru noi – facem efort fizic și, totodată, avem grijă să ocrotim natura”, a spus pentru ecopresa.md Petru Grecu, directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, una dintre instituțiile organizatoare ale evenimentului.

Pe lângă faptul că promovează mijloace de transport ecologic, Velo Road Chișinău face parte dintr-o campanie de promovare a unui mod sănătos de viață în rândul tinerilor. „Mersul pe bicicletă, mersul pe două roți face parte din această campanie, în care promovăm modul sănătos de viață, dar și utilizarea transportului alternativ. Noi la centru avem trotinete cu care tinerii merg și informează alți tineri despre oportunitățile pe care le oferă Centrul Municipal de Tineret”, a subliniat directorul instituției.

Directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău oferă detalii despre Velo Road. Sursa foto: Facebook/Petru Grecu

La Velo Road Chișinău pot participa atât locuitori din capitală, cât și din alte regiuni ale țării. „Noi promovăm acest eveniment pentru toată lumea. Evident, dacă pot să se deplaseze la Chișinău, îi așteptăm cu mare drag. Important este ca toți participanții antrenați în cursă să poarte echipament de protecție”, a menționat Petru Grecu.

Sunt așteptați la Velo Road Chișinău atât cicliștii experimentați, cât și persoanele care vor să înceapă o nouă aventură pe două roți. În mod obligatoriu, copiii trebuie să fie însoțiți de maturi.

Cursa va începe la ora 9.00, de la sediul Primăriei municipiului Chișinău, în centrul capitalei. Punctul final al Velo Road Chișinău este Parcul Dendrarium, care se află în sectorul Buiucani al orașului.

Participarea la eveniment este gratuită. Doritorii de a se înscrie la Velo Road Chișinău vor trebui să completeze un formular.

Cea de-a treia ediție a Velo Road Chișinău este organizată de Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Ediția anterioară a cursei a reunit peste 200 de participanți.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari