fbpx

Spectacole și acces gratuit la expozițiile permanente. Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă invită la Noaptea Muzeelor

 Spectacole și acces gratuit la expozițiile permanente. Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă invită la Noaptea Muzeelor

Imagine simbol/afisha.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei invită la unul dintre cele mai importante evenimente din viața comunității mondiale a muzeelor – Noaptea Europeană a Muzeelor, care anul acesta va purta genericul „Lumina dă măreție nopții…”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 18:00-23:00 și va oferi vizitatorilor un program special care include:

18.00-23.30 – Vizitarea gratuită a expozițiilor permanente și temporare ale muzeului.
18.00-23.30 – Amenajări speciale în expoziția permanentă a muzeului.
19.00-19.30 – „Dansuri pe marginea Timpului”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.
Locație: sala nr. 6 (roșie)

19.30-20.00 – „Muzică pentru pace”. Recital de muzică corală, susținut de Corul de tineret „Cantabile” al Academiei de Studii Economice din Moldova. Dirijor: Elena Marian; maestru de concert: Vitalie Mosiiciuc
Locație: sala 12 (albastră)

20.00-20.30 – „Totul în Univers are ritm”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.
Locație: sala nr. 8 (medievală)

20.30-21.00 – „Muzică pentru pace”. Recital de muzică corală, susținut de Corul de tineret „Cantabile” al Academiei de Studii Economice din Moldova. Dirijor: Elena Marian; maestru de concert: Vitalie Mosiiciuc
Locație: sala nr. 12 (albastră)

21.00-21.30 – „Prin dans istoria devine vizibilă”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.
Locație: sala nr. 6 (bronz)

21.30-22.00 – „Descoperim muzica clasică”. Concert de muzică clasică cu participarea membrilor salonului muzical-literar „Лоза и Лира”.
Soliști: Nicolae Busuioc, Artist al Poporului din RM; Angela Apti, Artistă Emerită din RM, solistă a TNOB „Maria Bieșu”; Alexei Digore, solist al TNOB „Maria Bieșu”; Tatiana Gavrilița, laureată a concursurilor republicane și internaționale de interpretare vocală.

Locație: sala nr. 12 (albastră)

22.00-22.30 – „Despre dans și nu numai”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.
Locație: sala nr. 10 (unirii)

22.30-23.00 – „Defilarea făclierilor”. Reprezentație pe motive medievale, susținută de Clubul Istoric „Ensifer”.
„Fire show” reprezentat de Clubul „Kairos”.

Locație: curtea muzeului

21.30-22.30 – „Din colecțiile muzeului”. Proiecție de film.
Locație: curtea muzeului

Cărturești la Muzeu

18.30 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj din sec. XVIII-XIX la o masă cu lumânare scrie și recită).
19.15 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj la masa de scris, în lumina unei lămpi din anii ʼ30 – ʼ50 ai sec. XX scrie și recită).
20.00 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj la o masă, cu proiector de studiou, sec. XX-XXI, scrie și recită).
21.00 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (masă și pick-up – audio pe fon).

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se află la a 18-a ediție, fiind inițiat de Ministerul Culturii din Franța, iar în prezent patronat de către UNESCO, Consiliul Europei si Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!