fbpx

Comisia Europeană prezintă orientări privind gestionarea deşeurilor în contextul crizei Covid-19

 Comisia Europeană prezintă orientări privind gestionarea deşeurilor în contextul crizei Covid-19

Imagine simbol/profit.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Comisia Europeană a publicat, marţi, orientări pentru a sprijini statele membre în gestionarea deşeurilor în această perioadă dificilă având în vedere că furnizarea acestor servicii şi în timpul crizei de coronavirus este esenţială pentru sănătate, mediu şi economie, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

„În această criză fără precedent, colaborăm cu statele membre şi cu operatorii din sectorul deşeurilor de pe teritoriul UE pentru a face faţă provocării de a asigura un nivel ridicat de protecţie atât a sănătăţii umane, cât şi a mediului. Gestionarea corespunzătoare a deşeurilor face parte din serviciile esenţiale care stau la baza bunăstării cetăţenilor noştri, servicii oferite de numeroase companii care, gestionând deşeuri, menţin funcţională economia circulară”, a declarat comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Comisia Europeană recunoaşte eforturile pe care operatorii de management al deşeurilor le depun pentru a asigura continuitatea gestionării adecvate a deşeurilor şi a volumului crescut de deşeuri menajere şi medicale. Pentru a îi sprijini în aceste eforturi, Comisia pune la dispoziţie orientări privind gestionarea deşeurilor municipale, a celor provenite din unităţile sanitare, respectiv îndrumări privind sănătatea şi siguranţa operatorilor de management al deşeurilor şi ale angajaţilor acestora.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!