fbpx

Maia Sandu îi cere Parlamentului sancțiuni mai dure pentru cei care produc incendii de vegetație. „Moldova se sufocă în fum”

Susține Ecopresa, distribuie!

Președinta Maia Sandu îi cere Parlamentului să adopte în regim de urgență sancțiuni mai dure pentru persoanele care provoacă incendiile de vegetație. De asemenea, șefa statului le cere deputaților să adopte privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație.

Președinta a venit cu acest mesaj pe pagina sa de Facebook după ce, spune Maia Sandu, în drum spre Glodeni și înapoi a văzut imagini devastatoare cu miriști, pajiști și păduri în flăcări.

Astăzi, în drum spre Glodeni și înapoi, am văzut imagini devastatoare – zeci de miriști, pajiști și păduri în flăcări. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că, doar într-o singură zi, în toată țara avem în jur de 500 de incendii de vegetație. Într-un sat a ars cimitirul. În alt sat, din cauza incendiului pe care l-a provocat, a murit o bătrână. Moldova se sufocă în fum, iar această practică de-a dreptul criminală poluează mediul, produce pagube materiale și face victime.

Toate aceste incendii, care distrug sute de hectare de terenuri și de pădure, și care amenință mai multe localități, au fost provocate de oameni. Solicit Parlamentului să introducă în regim de urgență sancțiuni mult mai dure pentru acest gen de infracțiuni și privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație”, a scris Maia Sandu pe rețeaua de socializare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă aproape zilnic cetățenii să nu mai dea foc vegetației uscate pentru că, în condiții de umiditate scăzută și vânt puternic, acestea se extind foarte repede și se transformă în incendii de proporții.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ „Flăcările erau incontrolabile și imprevizibile”. Incendiile de vegetaţie – pericol pentru viaţă, bunuri materiale şi mediu

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu