fbpx

Necropola de animale din Chișinău va fi gestionată de o întreprindere nouă

Susține Ecopresa, distribuie!

Necropola de animale va fi gestionată de o altă întreprindere municipală creată recent. În acest sens, Consiliul Municipal Chișinău a decis crearea Întreprinderii Municipale „Supravegherea și Protecția Animalelor”, specializată în soluționarea problemelor animalelor fără stăpân.

Crearea acestei întreprinderi va asigura o abordare unică în procesul de capturare, sterilizare și adăpostire a animalelor, dar și va permite un control mai eficient, cu responsabilizarea entității pentru întregul proces”, se spune într-un comunicat al Regiei „Autosalubritate”.

Întreprinderea specializată va pune accent pe sterilizarea masivă a animalelor fără stăpân și pe adopția acestora, dar și pe izolarea câinilor agresivi, astfel încât municipiul Chișinău să devină un loc sigur în care cetățenii să nu fie agresați de câinii vagabonzi, iar pe străzile capitalei să fie cât mai puțini câini fără stăpân.

Regia „Autosalubritate” urmează să transmită în gestiunea întreprinderii „Supravegherea și Protecția Animalelor” toate bunurile Sectorului Necropolei de animale, conform actului de inventariere întocmit de operatorul municipal de salubrizare, precum și terenul pe care este situată această subdiviziune.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu