fbpx

Regia „Autosalubritate” a început să inspecteze platformele de deșeuri din capitală

Susține Ecopresa, distribuie!

Specialiștii Regiei „Autosalubritate” au început să efectueze inspecții la platformele de stocare a deșeurilor din municipiul Chișinău. Potrivit reprezentanților întreprinderii, acest lucru se face pentru a informa cetățenii despre regulile de depozitare a deșeurilor, despre importanța sortării și riscul de a fi sancționați dacă nu se vor conforma regulilor. 

Reprezentanții Regiei menționează că aceste inspecții vor fi făcute zilnic. „Inspectarea are scopul de a preveni crearea volumelor exagerate de deșeuri și de a evita condițiile insalubre la platformele comune din Chișinău. De asemenea, de a informa oamenii care depozitează deșeuri la platformele comune din oraș fără a avea întocmit un contract că trebuie să achite pentru evacuarea acestora”, se menționează într-un comunicat de presă al Regiei „Autosalubritate”.

Un asemenea control a fost efectuat la platforma de deșeuri de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit reprezentanților Regiei „Autosalubritate”, platforma este mereu aglomerată, iar deseori se formează micro-gunoiști în apropierea tomberoanelor. Lângă tomberoane au fost găsite deșeuri de construcție, anvelope și electrocasnice.

Timp de câteva ore, zeci de oameni care veneau cu automobilele încărcate cu deșeuri pentru a le depozita la această platformă au făcut cale întoarsă, după ce le-a fost interzisă depozitarea de către specialiștii Î.M. Regia „Autosalubritate”, scrie în comunicatul întreprinderii.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte regulile de stocare a gunoiului: să nu depoziteze deșeuri din construcție în tomberoanele destinate deșeurilor vegetale, să pună gunoiul în pungi și să nu depoziteze pe platforme anvelopele uzate.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu