fbpx

Republica Moldova transmite un lot de ajutor umanitar Ucrainei, afectată de inundații

Susține Ecopresa, distribuie!

Republica Moldova acordă un lot de asistență internațională umanitară în valoare de 4,2 milioane de lei Ucrainei pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kakhovka. Decizia a fost aprobată la ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. 

Lotul de asistență umanitară include stații de pompare a apei, bărci gonflabile, produse alimentare, precum și echipamente necesare pentru înlăturarea consecințelor inundațiilor.

Bunurile vor fi oferite din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale Agenției Rezerve Materiale.

Conform datelor oficiale oferite de autoritățile ucrainene, în urma distrugerii barajului de la Nova Kakhovka, au fost inundate peste 2600 de case, iar circa 1700 de persoane au fost evacuate din regiunea afectată.

CITEȘTE ȘI: Explozia Hidrocentralei de la Nova Kahovka: „Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina poate fi numită catastrofă ecologică”

Miercuri, 7 iunie, s-a produs o explozie la Hidrocentrala de la Nova Kakhovka, Ucraina. După explozie, nivelul apei în localitatea Kherson s-a ridicat la 5 metri 29 de centimetri. Autoritățile ucrainene declară că explozia a fost produsă de militarii ruși, care au declanșat un război în Ucraina.

Circa 1500 de oameni au fost evacuați din regiunea controlată de Ucraina, pe malul drept al Niprului. Totodată, mai mult de 300 de animale din Grădina Zoologică au murit, în urma inundațiilor. Au supraviețuit doar păsările zburătoare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu