fbpx

DOC/ Deputata PAS Ina Coșeru declară venituri de peste 500 de mii de lei. Ce bunuri mai deține

Susține Ecopresa, distribuie!

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Ina Coșeru, membră a Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, a acumulat, pe parcursul anului trecut, venituri în sumă totală de peste 534 de mii de lei. În declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul trecut sunt indicate atât venituri din salarii, venituri neimpozabile, cât și indemnizații.

Pe parcursul anului trecut, timp de cinci luni, Ina Coșeru a obținut un salariu cumulativ de peste 73 de mii de lei de la Parlament. Pe lângă acesta, deputata a avut venituri neimpozabile, tot din partea Parlamentului, în sumă de peste 63 de mii de lei. În funcția de președintă pe care a deținut-o la Centrul Național de Mediu, Ina Coșeru a acumulat peste 302 mii de lei, iar de la Primăria Municipiului Chișinău a primit indemnizații în sumă de 78 de mii de lei.

Ca reprezentant al statului în Societatea pe Acțiuni „Edilitate”, Ina Coșeru a obținut o indemnizație de 3 mii de lei, iar ca reprezentant la „Apă-Canal Chișinău” a primit salariu de aproape 14 mii de lei.

De asemenea, Ina Coșeru declară un apartament de 49 de metri pătrați pe care îl are din 2009 în valoare de 273 de mii de lei. Deputata indică faptul că apartamentul l-a primit prin contract de donație. Parlamentara mai declară încă un spațiu de 23,1 mp, dobândit prin cumpărare în 2019, în care are cota parte 1/2. Valoarea declarată a acestuia este de 120 de mii de lei.

În declarația pe anul trecut, parlamentara mai indică un autoturism Lexus ES300H, pe care l-a dobândit tot în 2019, în valoare de 282 de mii de lei.

Ina Coșeru este co-autoare a proiectului privind modificarea legii deșeurilor, în care este prevăzută permisiunea de a incinera și co-incinera anvelopele uzate. Proiectul a fost înregistrat în parlament în octombrie 2021 și a provocat discuții aprinse în societate. Actualmente, acest proiect se află în etapa de examinare.

Declaratie Ina Coseru

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu