fbpx

FOTO/ Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, continuă

 FOTO/ Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, continuă
Susține Ecopresa, distribuie!

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent sunt desfășurate lucrări de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru. Conform proiectului albia râului va fi adâncită până la cota 1 metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată pentru a spori viteza de scurgere a apei.

Intervenția pe acest tronson, este parte a celei de-a doua etape de lucrări din cadrul proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”, în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

În cadrul primei etape, lucrările au început acum 2 săptămâni, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului, fiind evacuate cca 8 mii tone de nămol și curățată vegetația crescută în albie. Nămolul excavat este stocat pentru câteva zile pe mal, după care este transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare. Termenul de executare a lucrărilor este 5 august, curent.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adâncire a albiei râului Bâc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului

Costul total lucrărilor, pe tronsonul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni. 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!