fbpx

Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

 Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

Pungi de plastic generate la o singură vizită la magazin

Susține Ecopresa, distribuie!

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică. Măsurile vor fi propuse în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată de omenire.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru citat de Digi24.ro.

Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile. „O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra-exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene.

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice. În Uniunea Europeană, aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje, iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea.

Măsurile ar urma să acopere o gamă largă, de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă. Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025.

Aceste reguli ar urma să fie adoptate la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu