fbpx

Reciclarea deșeurilor a ajuns la Ministerul Mediului. Pe holul instituției au fost plasate boxe pentru colectarea separată a resturilor

Susține Ecopresa, distribuie!

Reciclarea deșeurilor a ajuns și la Ministerul Mediului. Astăzi, pe holurile instituției au fost amplasate boxe pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile din oficiu, care ulterior vor fi predate pentru reciclare. Acțiunea are loc ca parte a campaniei Săptămâna Europeană de Reciclare a Deșeurilor 2021, care se desfășoară la nivel european în perioada 20-28 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Mediului, această activitate are ca scop promovarea implementării unui sistem de management de mediu (EMAS) în cadrul autorităților publice centrale și de realizare a prevederilor din Programul Guvernului „Moldova vremurilor bune”, PAG 2021-2022 la capitolul mediu și deșeuri, obiectivelor Pactul Verde European, care include Planul de Acțiuni privind Economia Circulară și în scopul promovării aplicării pe larg a reciclării deșeurilor la scară națională.

În scopul promovării principiilor „oficiilor verzi” și „întrunirilor verzi”, în cadrul ministerului va fi elaborat un ordin intern, care va include prevenirea, colectarea separată și predarea la reciclare a deșeurilor de hârtie, plastic, sticlă și de echipamente electrice și electronice. Tomberoane speciale sunt instalate pe coridorul ministerului, iar colaboratorii ministerului vor fi instruiți și vor folosi aceste tomberoane pentru pre-colectarea separata a deșeurilor reciclabile.

Ministerul Mediului propune ca acest exemplu și proces să fie preluat și desfășurat în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificii, companii private, asociații obștești etc, astfel încât să sporească eficiența valorificării deșeurilor, să crească gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în domeniul dat, pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu