fbpx

Câte lemne de foc avem în depozite şi la ce preţ – precizările făcute de ministra Iordanca-Rodica Iordanov 

 Câte lemne de foc avem în depozite şi la ce preţ – precizările făcute de ministra Iordanca-Rodica Iordanov 

lemne de foc

Susține Ecopresa, distribuie!

La ora actuală, nu se aşteaptă scumpiri la lemnele de foc, iar cantităţile pe care le deţine statul sunt suficiente, a declarat ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, după şedinţa de Guvern din data de 1 noiembrie.

„Prețurile la lemnul de foc variază între 750 – 1.250 de lei pentru un metru ster de lemn tare și între 370 – 750 de lei pentru un metru ster de lemn moale. Pentru moment, nu sunt planificate majorări de prețuri la lemnul de foc. Ultima majorare de preț s-a făcut în luna aprilie 2023 – de 30% comparativ cu anul trecut”, a precizat ministra.

Potrivit oficialului, în depozitele ocoalelor silvice acum sunt „peste 16,6 mii de metri steri de lemn de foc”, dar au „fost planificați pentru recoltare 142 de mii de metri steri”. „Pentru sezonul rece 2023 – 2024 se va recolta, în total, o cantitate de lemn similară cu cea din anii precedenți – de 550 de mii de metri cubi”, a precizat Iordanca-Rodica Iordanov.

În context, ministra a dat asigurări că Agenția „Moldsilva” continuă să ducă evidența stocurilor, analizează solicitările consumatorilor și, în caz de necesitate, vor fi luate măsuri de suplinire a stocurilor.

CITEŞTE ŞI: Lemne fără restricții în acest sezon. De unde le cumpărăm și care sunt prețurile?

Pe site-ul lemne.md, autorităţile asigură publicarea informațiilor despre masa lemnoasă disponibilă spre vânzare cetățenilor din Republica Moldova, pentru gospodăriile casnice și instituțiile publice care utilizează sobele tradiționale pe lemne ca sursă principală de încălzire a locuințelor. Oamenii pot afla de aici unde se află cel mai apropiat ocol silvic şi la ce preţ îşi pot procura lemne.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Eleonora Lisnic