fbpx

FMI va acorda Moldovei 169 de milioane de dolari pentru a face față provocărilor climatice

Susține Ecopresa, distribuie!

Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional au ajuns la un acord de finanțare. De această dată, țara noastră va beneficia de 169 de milioane de dolari pentru a face față provocărilor climatice, pentru a facilita tranziția la energia verde și pentru dezvoltarea durabilă. La această înțelegere s-a ajuns după ce s-a încheiat o nouă evaluare pe care a făcut-o FMI țării noastre. 

Moldova va obține această finanțare prin intermediul Mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate (MFRD). Banii vor fi accesați în următoarele 22 de luni.

Se așteaptă ca Mecanismul de finanțare în sumă de 169 de milioane de euro să sprijine autoritățile în promovarea agendei lor ambițioase de abordare a provocărilor climatice. Mecanismul se va concentra pe îmbunătățirea mediului juridic, instituțional și financiar pentru a accelera acțiunile climatice (inclusiv politicile privind infrastructura inteligentă față de climă și sectorul energetic) și pe mobilizarea finanțării ecologice”, se spune într-un comunicat al FMI.

Concluziile și decizia Fondului Monetar Internațional au fost anunțate după ce, în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2023, misiunea FMI, condusă de Clara Mira, a purtat discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu