fbpx

Proiectul Energie şi Biomasă invită la un Club de presă

 Proiectul Energie şi Biomasă invită la un Club de presă
Susține Ecopresa, distribuie!

Antreprenorii exportă biocombustibilul produs în R. Moldova datorită certificatelor de calitate eliberate de singurul laborator acreditat din ţară

CE: Club de presă despre calitatea biocombustibilului produs în R. Moldova, rezultatele activităţii Laboratorului de testare a calităţii brichetelor şi peletelor, provocările şi perspectivele de dezvoltare a sectorului de producere a biocombustibilului.

CINE: Reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, ai Proiectului Energie şi Biomasă, ai Laboratorului de testare a biocombustibilului, producători de biocombustibil.

UNDE:  Chişinău, Tucano Coffee, etaj 2, str. Bănulescu Bodoni colţ cu Alexandru cel Bun

CÎND:  Joi, 16 noiembrie, 10.00

IMPORTANT: Laboratorul de testare a calităţii biocombustibilului din cadrul Universităţii Agrare a fost acreditat acum un an după ce a beneficiat de echipament în valoare de 100.000 Euro din fondurile Uniunii Europene. El este singurul laborator din ţară ce testează puterea calorifică, conţinutul de umiditate, cenușă și materii volatile, densitatea, rezistența mecanică și conținutul chimic. Datorită acestui laborator, producătorii de biocombustibil pot certifica calitatea atât pentru vânzările în ţară, cât şi peste hotare. Şi instituţiile publice racordate la sisteme de încălzire pe biomasă solicită în cadrul tenderelor de achiziţii certificatele de calitate a biocombustibilului.

La eveniment jurnaliştii vor putea testa calitatea biocombustibilului după parametrii organoleptici şi vor contrapune concluziile lor cu cele ale experţilor Laboratorului.

Clubul de presă va avea format de discuţii şi întrebări-răspunsuri.

Doritorii de a participa la clubul de presă sunt rugaţi să se înregistreze până astăzi, 17.00, la adresa e-mail: info@communications.md  sau la tel: 079753891.

Clubul de presă este organizat de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!