fbpx

Premierul Gavrilița a discutat cu comisarul European pentru Mediu, Oceane și Pescuit. Subiectele abordate

 Premierul Gavrilița a discutat cu comisarul European pentru Mediu, Oceane și Pescuit. Subiectele abordate
Susține Ecopresa, distribuie!

Reforma în sectorul mediului este o prioritate imediată a echipei guvernamentale, a punctat prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei discuții cu Virginijus Sinkevičius, comisar European pentru Mediu, Oceane și Pescuit, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Implementarea angajamentelor de mediu și climă din Acordul de Asociere rămâne o prioritate de vârf pentru Republica Moldova. Actualul Cabinet de miniștri a venit cu un plan ambițios în acest sens, primul pas fiind reinstituirea unui Minister al Mediului. Se depun eforturi pentru armonizarea legislației cu prevederile acquis-ului European. În același timp, va fi necesară evaluarea impactului crizei energetice asupra politicilor de mediu și adoptarea unor abordări echilibrate pe termen lung”, a subliniat Natalia Gavrilița. 

Oficialii au vorbit despre Pactul verde al UE ca un element important al cooperării RM-UE, dar au abordat și subiectul cooperării cu Ucraina în domeniul ecologiei râului Nistru. 

Pe final, prim-ministrul a mulțumit comisarului European pentru tot sprijinul oferit de UE de-a lungul timpului țării noastre: „Suntem recunoscători pentru sprijinul valoros furnizat deja prin proiecte regionale precum EU4Environment, EU4Climate, Inițiativa UE pentru Water Plus și contăm în continuare pe asistența UE pentru promovarea obiectivelor de mediu.”

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!