fbpx

Praga – orașul cu cele mai multe parcuri publice, potrivit unui studiu. Unde sunt cele mai puține

 Praga – orașul cu cele mai multe parcuri publice, potrivit unui studiu. Unde sunt cele mai puține

Fără construcții în parcuri. Foto simbol: prague.fm

Susține Ecopresa, distribuie!

Praga este considerat orașul cu cele mai multe parcuri publice, conform unei evaluări realizate de cea mai mare companie internațională de livrare de flori ABCFlora. Autorii studiului au remarcat un număr mare de parcuri frumoase și bine întreținute în capitala cehă, integrate armonios în arhitectura locală.

Un alt criteriu important de evaluare este densitatea scăzută a populației: există 32,8 mii de oameni pentru fiecare parc din Praga. Acest lucru nu este mult, așa că cetățenii din Praga au ocazia de recreere în aer liber, în limitele orașului. În top trei mai sunt și orașele Moscova și Londra. În total, studiul enumeră cele mai vizitate 60 de orașe din lume.

Sursa: abcflora.com

Orașul cu cele mai puține parcuri, potrivit clasamentului, este capitala Peru, Lima. Deși parcurile sale au o suprafață respectabilă, acumulând un scor de 4,29, orașul suferă din cauza raportului deosebit de neuniform dintre parcuri și rezidenți, cu un total de 453,448 de persoane pentru fiecare parc. Lima este urmată de Cape Town pe locul 2 și Atena pe locul 3. Deși niciunul dintre aceste orașe nu au o suprafață comparabilă a parcurilor cu cel din Limba, rezidenții din cele două orașe, sunt în număra mai mici față de densitatea parcurilor.

Autorii studiului analizat, de asemenea, recenziile lăsate de cetățeni și turiști pe paginile parcurilor din Google. Aici, parcurile din Moscova au un rating mai mare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!