fbpx

În luna ianuarie, doar din Chișinău au fost evacuate peste 136 de mii m3 de deșeuri

Susține Ecopresa, distribuie!

În ianuarie, Regia „Autosalubritate” a evacuat 136,7 mii m3 de deșeuri menajere de la platformele și camerele de acumulare a deșeurilor din oraș. După sortarea, care se face la stația de transbordare, la poligonul gunoiștii municipale din Țânțăreni au fost depozitate circa 13 mii de tone de deșeuri.

Deșeurile au fost evacuate de la platformele de acumulare din capitală prin 4134 mii de curse dintre care 4023 curse pentru evacuarea deșeurilor menajere, 79 curse pentru lichidarea micro-gunoiștilor, 20 curse pentru evacuarea PET-urilor și cartonului și 12 – pentru colectarea sticlei.

De asemenea, au fost reparate, vopsite și schimbate peste 130 de containere și a instalat la platourile de colectare a deșeurilor 10 containere noi.

Pentru colectarea separată a deșeurilor, în oraș sunt amplasate aproximativ 1500 de containere. La platformele de colectare a deșeurilor, unde sunt amplasate tomberoane din plastic de diferite culori, precum și containere zincate, deșeurile trebuie aruncate în containerele special amenajate și etichetate pe fiecare fracție: plasticul și metalul se pun în tomberonul galben, hârtia și cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deșeurile biodegradabile în containerele zincate.

Atragem atenția că, deșeurile sortate sunt depozitate temporar la stația de transfer, iar apoi sunt transmise agenților economici care le reciclează/valorifică. Deșeurile mixte (care nu sunt sortate la sursă) sunt transportate și înhumate la gunoiștea municipală de la Țânțăreni.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu