fbpx

Picnic la singura fermă din țară ce are certificat ECO

Susține Ecopresa, distribuie!

Pe 12 iunie toți doritorii de a vizita și cunoaște mai multe despre fermele ecologice sunt așteptați la evenimentul Picnic la Ferma Eco organizat de Gastronomica. Evenimentul va avea…

Participanții vor cunoaște de la Părintele Doremidont  istoria fermei eco de la mănăstire, ce culturi cresc călugării, unde le vând, cum le prelucrează. Totodată, oaspeții vor beneficia de un prânz eco călugăresc, și vor putea procura produse eco de la mănăstire. Participanții vor cunoaște și despre modul vegan de alimentație al locuitorilor fermei.

Menționăm că mănăstirea are și un magazin on-line Biocămara.md, unde consumatorii își pot comanda produse de sezon, cu livrare la domiciliu.

Mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni, Edineț, se află la o margine de pădure, pe teritoriul fostului sanatoriu de odihnă şi tratament „Albinuţa”. Ferma ecologică cu ciclu închis a mănăstirii are o tradiție de peste 13 ani. Călugării au construit o seră și au la dispoziție o suprafață mare de teren agricol. Fâșia forestieră izolează culturile de cele din jur și evită contaminarea acestora, protejându-le în același timp de vânt și impurități.

Participarea este posibilă doar cu înregistrare și achitare prealabilă. Prețul unui bilet pentru maturi costă 300 lei. În preț intră transportul tur-retur din Chișinău, picnic, excursie pe teren, prezentarea gastronomică de Tamara Șchiopu. Copii achită doar locul în transport 150 lei.

Evenimentul se va desfășura între orele 9:00 și 18:00, iar pentru mai multe detalii urmăriți pagina de facebook a acestuia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!