fbpx

SunShine – întâlnire în Roșia Montană a iubitorilor de natură și biodiversitate

Susține Ecopresa, distribuie!

În perioada 8 – 25 septembrie pe platoul de la Țarina, un sat al Roșiei Montane, capitala conștiinței ecologice și civice a României, se va desfășura SunShine. Un eveniment complex cu…

Potrivit organizatorilor săptămâna 8-15 septembrie va fi  dedicată unor activități pragmatice ce privesc comunitatea din Roșia Montană: construirea unei sere îngropate care să ofere legume pe timp de iarnă, organizarea de cursuri meșteșugărești și de recunoaștere & valorificare a florei spontane, ecologizări etc. Seara participanții se vor delecta cu muzică și alte minunății artistice, scena fiind deschisă tuturor celor care vor să se exprime.

Perioada 15-25 septembrie va fi mult mai deschisă publicului prin mai multe acțiuni artistice, concerte ce vor avea o frecvență sporită în perioada weekendurilor: 16-18 și 23-25. Printre artiștii invitați la eveniment se regăsesc: El Madre, Bogdan Octav și Cercul Intreg, Omul Tzuc, Mistah White ș.a. Vor fi vizionate filme inspiraționale, worksop-uri și ateliere ecologice. Se vor prezenta comunități sustenabile cum este casa cu Brad. De asemenea participanții vor putea merge în drumeții, trage cu arcul, participa la ateliere de dans, concerte de liniște, trasee cu bicicleta ș.a.

Organizatorii explică că evenimentul vine din necesitatea de a îmbrățișă educația ce ține de respectul față de viață în care poziția centrală nu este omul, ci relaționarea armonioasă dintre toate regnurile existente pe Pământ. Intenția acestora fiind reunirea oamenilor și societății civile ce gravitează în jurul biodiversității și protecției mediului înconjurător „pentru a crea și susține prin proiecte viitoare o voce comună socială care să acționeze eficient și definitiv pentru: oprirea despăduririlor, ecologizări ale parcurilor naturale, diminuarea consumului care susține industria poluatoare, promovarea și aplicarea permaculturii și a arhitecturii organice, curățirea râurilor, educație ecologică, propuneri legislative întru acordarea de drepturi naturii ș.a.

În cadrul evenimentului se va începe realizarea unui scurt film documentar prin care asociația The Shining Earth  își propune să ceară sprijinul de nivel internațional pentru protejarea biodiversității magnifice a Apusenilor. Documentarul va fi baza unei campanii internaționale de strângere de fonduri absolut necesară pentru o acțiune de amploare.

Intrarea la eveniment se face în baza unei donații de la 1 leu la un milion de lei. Donațiile sunt binevenite, căci  ajută la susținerea acestui eveniment și continuitatea proiectelor The Shining Earth.

Doritorii de a participa la eveniment pot sta în corturi în campinguri special amenajate în jurul platoului Țarinei, în casele The Shining Earth în limita posibilităților sau la pensiuni și case dedicate turismului rural din Roșia Montană. Organizatorii, la cerere, facilitează contactul cu oamenii care oferă servicii de turism.
Evenimentul este organizat de asociația The Shining Earth, creată de un grup de oameni ce trăiesc de anul trecut în Roșia Montană (satele Corna și Țarina) cu mare drag și respect față de munții Apuseni. Iar pentru a fi la curent cu cele mai noi detalii vă invităm să accesați pagina evenimentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!