fbpx

Asociația Jurnaliștilor de Mediu lansează prima EcoTabără! Participanții vor beneficia de drumeții, popasuri turistice și instruiri

 Asociația Jurnaliștilor de Mediu lansează prima EcoTabără! Participanții vor beneficia de drumeții, popasuri turistice și instruiri
Susține Ecopresa, distribuie!

La sfârșit de vară, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic organizează o tabără cu drumeții în natură, popasuri turistice și instruiri despre turismul etic. EcoTabăra va avea loc timp de trei zile și se va desfășura în inima codrilor, la Rezervația Naturală „Codrii”. La eveniment poate participa oricine, dornic fiind să se apropie de natură și să-și creeze amintiri frumoase.

La tabără veți beneficia și de activități cu diverși specialiști din domenii legate de natură (supraviețuirea în natură, salubrizare, sortare, instruiri despre flora și fauna locală), jocuri etc.

Pornim la Asociația Jurnaliștilor de Mediu un nou produs prin care ne dorim să creăm, să sporim și să consolidăm responsabilitatea pentru mediu. Ideea EcoTaberelor s-a copt vreo câțiva ani, iar acum am ajuns să o vedem realizată. Pe parcursul anului, vom organiza mai multe ediții de expediții în natură, cu campare în corturi peste noapte, în sânul naturii. Și nu doar pe timp de vară, dar vom propune temerarilor care vor să descopere natura și expediții de toamnă și primăvară”, a menționat Lilia Curchi, directoarea executivă a AJMTEM.

Ce va fi la prima ediție EcoTabăra?

Plimbare în inima codrilor – o nemaipomenită școală de drumeții și camping într-o manieră prietenoasă mediului, conexiune cu natura și încărcarea bateriilor pentru un an înainte.

În program sunt incluse activități de bază: crearea și amenajarea popasului turistic, vizită la muzeul Rezervației „Codrii”, drumeție ghidată, jocuri de masă și dinamice, odihnă, yoga, stretching, instruiri.

Pe lângă acestea, cei care se vor aventura în această tabără vor fi instruiți în organizarea unui popas turistic (instalarea corturilor, a toaletelor și punctelor de igienă, bucătăriei etc.), măsuri de securitate în natură, cum se face corect focul, igiena în natură, cum să identifice și să evite copacii cu risc de prăbușire, gestionarea deșeurilor și a poluanților în natură.

Instrucțiune de instalare a unui cort
Instrucțiune de instalare a unui cort

Cui este destinată EcoTabăra?

Adulților și familiilor cu copii (de orice vârstă), celor care demult și-au dorit, dar încă n-au îndrăznit, admiratorilor și admiratoarelor de natură și tuturor celor care pur și simplu își doresc să evadeze din rutina orașului în inima naturii, să trăiască după regulile ei și s-o cunoască mai bine.

Participanții vor primi echipament și produse alimentare pe care le vor găti împreună, în echipe.

Dacă vă doriți să participați la tabără, trebuie să completați formularul aici.

Lista de prețuri o găsiți mai jos.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Servicii noi pentru o presă de mediu sustenabilă”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de un grup de organizații partenere, condus de Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, în strânsă colaborare cu People in Need Slovacia și alte organizații. Acesta face parte din programul de consolidare a capacităților în cadrul proiectului „Sprijinul UE pentru instituțiile mass-media locale din Republica Moldova”. Cofinanțat de Ambasada Suediei. 
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu