fbpx

Piața EcoLocal începe un nou sezon. Un loc pentru a umple torbele cu alimente sănătoase, iar inimile, cu dragoste și pace

 Piața EcoLocal începe un nou sezon. Un loc pentru a umple torbele cu alimente sănătoase, iar inimile, cu dragoste și pace

Sursa foto: Facebook/ EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali

Susține Ecopresa, distribuie!

Pentru al șaselea an la rând, Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali „EcoLocal” deschide sezonul pentru produse gastronomice autohtone, certificate ecologic și artizanale, de la micii producători. Piața EcoLocal se va redeschide pe 25 februarie.

Pentru a duce un mod de viață cât mai sănătos, alimentația este elementul-cheie. În acest caz, oamenii optează pentru alimente de la țară, care, însă, nu sunt neapărat produse în mod sustenabil.

De aceea, piața EcoLocal Farmers Market oferă chișinăuenilor posibilitatea să procure produse bio, de la comercianți certificați ecologic sau în conversie. 

Organizatorii vin cu noutăți pentru consumatori și comercianți

Anul acesta, în gama de produse admise se vor găsi cereale pentru micul dejun de tip granola, dar și cafea artizanală. De asemenea, consumatorii vor putea procura bere artizanală, murături și sucuri naturale.

Anul acesta, producătorii noștri vor vinde produsele în ambalaje compostabile. Astfel, vom educa micii producători, dar și consumatorii, să aleagă soluții ecologice de ambalare a produselor artizanale”, menționează Asociația EcoLocal pe pagina lor.

Foto simbol. Sursa foto: Facebook/ EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali
Sursa foto-simbol: Facebook/ EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali

Dragoste, nu război!

Mai mult, la redeschiderea târgului EcoLocal, în contextul actual de criză, organizatorii își propun să elogieze dragostea și pacea prin acțiuni călduroase: „Vom oferi tuturor doritorilor ceai fierbinte și hulubași de pace – pâine din aluat fraged cu maia naturală”, spune Doina Ababei, reprezentanta Asociației Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

Hulubași de pace.  Sursa foto: Facebook/ EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali
Hulubași de pace. Sursa foto: Facebook/ EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali

Copiii vor avea posibilitatea să participe la un atelier de origami, unde vor crea porumbei din hârtie colorată, iar toți participanții vor putea audia prestația instrumentală live de la finalul programului.

Ca și în anii trecuți, EcoLocal Farmers Market are loc în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 – 13.00. Târgul va avea loc afară, în parcarea centrului de afaceri Kentford, bd. Ștefan cel Mare 202, Chișinău. Intrarea este liberă pentru vizitatori.

EcoLocal susține întreprinderile alimentare artizanale, fermieri și producători ecologic certificați, procesatori artizanali și tradiționali care își pot comercializa produsele într-un format autentic.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Mariana Panea