fbpx

Pescuiau cu undița electrică în râul Nistru. Trei bărbați, amendați de inspectorii de mediu

Susține Ecopresa, distribuie!

Trei bărbați au fost prinși în miez de noapte cum pescuiau cu undița electrică în râul Nistru. Până în momentul în care au fost prinși, aceștia au reușit să prindă 25 de kg de pești din speciile somn, șalău și crap. Urmare a verificărilor efectuate de inspectorii de mediu, pescarii au rămas fără barcă, undiță și acumulator și s-au ales cu amenzi usturătoare.

Incidentul a avut loc în noaptea spre 10 februarie în apropierea satului Coșnița, raionul Dubăsari. Bărbații pescuiau ilicit într-o barcă gonflabilă, iar în barcă au fost depistate 25 de kilograme de pești.

Prejudiciul cauzat resurselor biologice acvatice constituie suma de 3850 de lei ,iar cei trei pescari s-au ales cu amenzi în sumă de peste 13 mii de lei. Undița electrică, barca gonflabilă și acumulatorul au fost confiscate.

Totodată, au fost prinși alți doi pescari în timp ce foloseau pentru prins peștele jupuitorul, unealtă interzisă de legislație, iar altul pescuia în timpul nopții. Toți trei s-au ales cu amenzi în sumă de 1800 de lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului atenționează că raziile nocturne în vederea contracarării și depistării cazurilor de braconaj vor fi intensificate.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu