fbpx

Până la 22 septembrie marcăm Săptămâna Europeană a Mobilității

 Până la 22 septembrie marcăm Săptămâna Europeană a Mobilității

Exemplu de urmat: oraşele şi regiunile Germaniei oferă mai mult de 70000 de km de piste de bicicletă Foto: @AJMTEM

Susține Ecopresa, distribuie!

În perioada 16-22 septembrie, multe orașe din întreaga lume participă la Săptămâna Europeană a Mobilității. Aceasta reprezintă o serie de evenimente oficiale și sociale menite să sprijine dezvoltarea tipurilor de transport sociale și ecologice și noile concepte de mobilitate.

Lansată în 2002, Săptămâna Europeană a Mobilității a devenit una dintre cele mai populare inițiative. În fiecare an, la eveniment se alătură mai multe orașe și țări. În 2018, mai mult de 2.600 de orașe din 51 de țări au anunțat că participă la Săptămâna Europeană a Mobilității.

Genericul Săptămânii Europene a Mobilității 2018 este promovarea multi-modalității transporturilor, prin încurajarea transportului alternativ, noilor modalități de a ajunge de la punctul A la punctul B. Autoritățile municipale ar trebui să dezvolte în mod activ transportul durabil multimodal, să implice cetățenii în procesul de luare a deciziilor și să studieze cele mai bune exemple din alte orașe. Un sistem de mobilitate eficient și ecologic face orașele confortabile, îmbunătățește mediul și promovează creșterea economică.

Punctul culminant al Săptămânii Europene a Mobilității este Ziua Mondială Fără Automobil, sărbătorită la 22 septembrie. Scopul mișcării nu este pur și simplu de a promova mersul pe jos și ciclismul, de a folosi transportul public sau de a construi comunități cu acces ușor la locuri de muncă și de agrement. Aceasta este formarea unui concept nou și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea orașelor, unde va fi posibil să trăiești, să lucrezi și să te relaxezi în armonie cu natura și cu ceilalți.

Mai multă informație despre Săptămâna Europeană a Mobilității AICI


Susține Ecopresa, distribuie!