fbpx

O grădiniță și un spital din Călărași au fost reabilitate energetic cu suportul AEE

Susține Ecopresa, distribuie!

O grădiniță și un spital din Călărași au beneficiat de finanțare pentru reabilitarea energetică. Este vorba despre Grădinița „Lăstărel” din oraș și Spitalul raional Călărași. Investițiile în sumă de aproape 2,5 milioane de lei au fost făcute prin intermediul Agenției pentru Eficiență Energetică.

La Spitalul raional Călărași au fost efectuate lucrări de izolare termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare și lucrări de renovare a copertinei.

Valoarea totală a proiectului a fost de puțin peste un milion de lei și a fost susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr.3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

Pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Totodată, la Călărași a fost restaurată și clădirea Grădiniței „Lăstărel”, care este frecventată de aproximativ 250 de copii. Proiectul a fost susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.

Valoarea totală a proiectului constituie 1,4 milioane de lei, fiind astfel posibilă izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 1392 m2 și alte lucrări de renovare a instituției educaționale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu