fbpx

AJMTEM a desfășurat Atelierul „Inițiative de mediu în comunitate – Sprijinul GEF SGP Moldova”

 AJMTEM  a desfășurat Atelierul „Inițiative de mediu în comunitate – Sprijinul GEF SGP Moldova”

Atelierul AJMTEM la CIVIC FEST 2017:„Inițiative de mediu în comunitate – abordări locale pentru probleme globale. Sprijinul GEF SGP Moldova pentru comunități durabile”

Susține Ecopresa, distribuie!

Reprezentanții a peste 20 de ONG-uri, APL, finanțatori, presă, au participat la 29 septembrie 2017, la Atelierul „Inițiative de mediu în comunitate – abordări locale pentru probleme globale. Sprijinul GEF SGP Moldova pentru comunități durabile” dedicat proiectelor locale desfășurate cu sprijinul GEF SGP Moldova.

Atelierul a fost organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), în colaborare cu GEF SGP Moldova, în cadrul CIVIC FEST 2017: „Moldova pentru cetățeni”. Integrarea Atelierului de lucru în amplul eveniment CIVIC FEST, care reuneşte ONG-urile din R. Moldova şi din străinătate, proiectele de succes ale acestora şi oamenii cu spirit civic activ, a fost posibilă grație unui Acord de parteneriat între Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova și Asociația Obștească Synergetica Eur/Est – organizatorul CIVIC FEST.

În cadrul Atelierului au fost prezentare domeniile de mediu și oportunitățile de finanțare ale Programului de Granturi Mici GEF – detalii complehensive fiind oferite de Inessa Galițchi, coordonator național GEF SGP Moldova.

Participanții au putut afla despre posibilitățile de cofinanțare în cadrul proiectelor susținute de GEF SGP Moldova. Astfel, cu prezentări au venit Vasile Munteanu, Programul USAID Agricultura Performantă în Moldova; Olesea Cember, Programul de Competitivitate USAID; Tatiana Udrea, SUERD și Aurel Lozan, WWF Moldova.

Pe durata Atelierului au fost expuse rezultatele, lecțiile învățate, modalitățile de atragere a confinanțării în cadrul GEF SGP Moldova. Astfel, au fost prezentate următoarele proiecte: CLEEN – Eficiență energetică pentru localitățile Moldovei; Eficientizare energetică la grădinița-creșă din Bușila; Populaţia în sprijinul Zonei Ramsar „Nistrul de Jos”; Conservarea peisajului terestru din lunca Nistrului la Telița; Comunitate responsabilă – peisaj terestru conservat; Valorificarea resurselor naturale în destinațiile turistice majore din Moldova.

Atelierul a fost moderat de Lilia Curchi, directoare executivă AJMTEM.

Vedeți în continuare câteva imagini de la eveniment.

atelier ajmtem civic 2017 (7) atelier ajmtem civic 2017 (6) atelier ajmtem civic 2017 (5) atelier ajmtem civic 2017 (4) atelier ajmtem civic 2017 (3) atelier ajmtem civic 2017 (2) atelier ajmtem civic 2017 (1)

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!