fbpx

FOTO/ Prima zi la EcoTabără. Participanții au învățat cum să instaleze corturi și cum să facă mâncare în sânul naturii

Susține Ecopresa, distribuie!

Evenimentul mult așteptat al acestui sfârșit de vară – EcoTabăra, organizată de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic – a început. În prima zi de tabără, participanții au beneficiat de instruiri privind instalarea corturilor, a toaletelor, a punctelor de igienă și a bucătăriei. De asemenea, ghidați de un bucătar iscusit, au preparat mâncare în sânul naturii. În meniu: borș roșu și paste cu dovlecei.

EcoTabăra se desfășoară timp de trei zile în inima codrilor, la Rezervația Naturală „Codrii”.

Foto: Ecopresa

Foto: Ecopresa

Foto: Ecopresa
Foto: Ecopresa
Foto: Ecopresa

Ziua a continuat cu o vizită captivantă la Muzeul Rezervației „Codrii” și cu numeroase activități de relaxare.

Foto: Ecopresa
Foto: Ecopresa
Foto: Ecopresa

Pentru a doua zi de tabără este planificată o sesiune de yoga, drumeție ghidată în Rezervația „Codrii” și instruiri privind gestionarea deșeurilor și plasarea conținutului pe rețelele sociale.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Servicii noi pentru o presă de mediu sustenabilă”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de un grup de organizații partenere, condus de Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, în strânsă colaborare cu People in Need Slovacia și alte organizații. Acesta face parte din programul de consolidare a capacităților în cadrul proiectului „Sprijinul UE pentru instituțiile mass-media locale din Republica Moldova”. Cofinanțarea este asigurată de Suedia.

CITEȘTE ȘI: Asociația Jurnaliștilor de Mediu lansează prima EcoTabără! Participanții vor beneficia de drumeții, popasuri turistice și instruiri

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu