fbpx

Nepal: Un tigru observat la o altitudine record stârneşte îngrijorarea ecologiştilor

 Nepal: Un tigru observat la o altitudine record stârneşte îngrijorarea ecologiştilor
Susține Ecopresa, distribuie!

Autorităţile forestiere din Nepal au anunţat luni că au zărit un tigru la o altitudine de 2.500 de metri, o prezenţă neobişnuită la o asemenea înălţime, care a stârnit atât entuziasmul, cât şi îngrijorarea specialiştilor, informează DPA, citat de Agerpres.

Exemplarul adult a fost surprins de o cameră prevăzută cu senzori de mişcare instalată de administraţia forestieră într-o pădure din districtul Dadeldhura, în vestul Nepalului.

“Este probabil pentru prima dată când un tigru a fost zărit la o asemenea altitudine în Nepal. Este o ocazie fericită pentru toţi ecologiştii şi iubitorii de animale”, a spus luni într-o declaraţie Bishnu Prasad Acharya, un oficial din cadrul Ministerului Pădurilor şi Mediului.

Deşi au mai fost observate exemplare de tigri, specie care în Nepal trăieşte de obicei în ţinuturile joase de la graniţa cu India, la altitudini chiar mai înalte în Bhutan şi India, astfel de prezenţe stârnesc îngrijorare în rândul activiştilor şi cercetătorilor din domeniul conservării speciilor.

Potrivit unora dintre experţi, schimbările climatice s-ar putea numără printre motivele pentru care tigrii urcă la altitudini tot mai mari, în timp ce alte voci invocă drept motive pierderea habitatului original şi a mijloacelor de procurare a prăzii.

“Cel mai probabil, tigrii explorează noi teritorii din cauza lipsei habitatului şi a prăzii ca urmare a creşterii graduale a populaţiei acestei specii”, a spus Chiran Pokharel, expert în cadrul National Trust for Nature Conservation din Nepal.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!