fbpx

Jumătate dintre mamifere și un sfert dintre păsări sunt în pericol – de vină e încălzirea globală

 Jumătate dintre mamifere și un sfert dintre păsări sunt în pericol – de vină e încălzirea globală

Sursa foto: phis.org

Susține Ecopresa, distribuie!

Încălzirea globală afectează aproape jumătate dintre mamiferele terestre și un sfert dintre păsările amenințate. Aceasta înseamnă un impact mult mai grav decât se estima până acum, subliniază un nou studiu citat de AFP.

Primatele și elefanții sunt printre animalele cele mai afectate, în special pentru că nu se reproduc repede și se adaptează lent la schimbări de mediu rapide, se menționează în studiul publicat în revista Nature Climate Change.

Potrivit acestui studiu, la întocmirea căruia a participat universitatea din Queensland, Australia, efectele negative sunt deja în curs pentru “un mare număr” de specii.

Schimbarea climatică poate afecta animalele limitându-le accesul la apă sau la hrană, răspândind boli sau reducându-le habitatul.

La sfârșitul lui 2015, 195 de națiuni au adoptat acordul de la Paris care prevede limitarea încălzirii sub pragul de 2 grade Celsius în raport cu Revoluția industrială, dereglare generată în mare parte de arderea de combustibili fosili.

Însă din punctul de vedere al oamenilor de știință această limită este încă foarte ridicată, iar angajamentele naționale luate în acest stadiu sunt insuficiente, notează AFP.

Sursa: AGERPRES

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!