fbpx

La Pohrebea se va planta o pădure de stejari. Cum poți să ajuți și tu

 La Pohrebea se va planta o pădure de stejari. Cum poți să ajuți și tu

Imagine simbol: editiadedimineata.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

În apropierea satului Pohrebea, vor fi plantați 35 mii de copaci, majoritatea dintre care – stejari. Astfel se dorește crearea unui ecosistem forestier întreg, proiectat să se creeze condiții pentru simbioza plantelor, animalelor și păsărilor. Proiectul este realizat de ONG-ul Împădurim Moldova în colaborare cu primăria comunei Coșnița-Pohrebea.

Plantarea pădurii este planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Inițiatorii susține că pe lângă valoarea naturală, pădurea va proteja locuitorii satului Pohrebea de inundații, deoarece va fi amplasată mai sus, pe panta de deasupra satului și va absorbi și reține debitele de apă în timpul ploilor.

Totodată, organizatorii plantării dau asigurări că plantarea pădurilor va fi proiectată și implementată de silvicultori profesioniști. cu studii superioare, care dezvoltă și respectă cu strictețe tehnologiile de plantare a pădurilor.

„Acest lucru garantează o rată ridicată de supraviețuire a puieților. O pădure tânără are nevoie de îngrijire ca un nou-născut. Din acest motiv noi nu doar plantăm, ci și avem grijă ca puieții să se transforme în copaci mari și frumoși”, anunță reprezentanții ONG-ului Împădurim Moldova.

Aceștia au enumerat și o listă simplificată a lucrărilor care vor fi efectuate:

  • Analiza solurilor pe parcelă
  • Proiectarea pădurii
  • Pregătirea solului
  • Pregătirea puieților
  • Plantarea puieților
  • Udarea
  • Protecție împotriva animalelor de casă
  • Îngrijirea pădurii tinere timp de 2 ani

În prezent sunt câțiva sponsori care au donat 160 de mii de lei pentru plantarea acestei păduri. Inițiatorii plantării mai au nevoie de resurse pentru a realiza acest proiect ambițios. Doritorii de a se implica pot afla mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!