fbpx

Concursul fotoliul de șef al Moldsilva. Patru candidați sunt așteptați la interviu

 Concursul fotoliul de șef al Moldsilva. Patru candidați sunt așteptați la interviu

Foto: tribuna.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Patru candidați din cei opt care și-au depus dosarul în concursul pentru funcția de director al Moldsilva sunt așteptați la proba interviului. Trei nu au trecut de proba scrisă, iar unul și-a retras candidatura din motive de sănătate. Astfel, în cursa pentru fotoliul de șef al Moldsilva au rămas:

1. Victoria Covali –  care în prezent ocupă funcția de directoare adjunctă a Agenției. Covali a fost numită în funcție în bază de concurs în septembrie 2020. Anterior aceasta a activat în cadrul agenției în calitate de consultantă a Serviciului pentru vânătoare la Agenţia „Moldsilva”, dar și consultantă arii protejate.

2. Vadim Stîngaci– care a deținut anterior funcția de șef adjunct al Inspectoratului pentru protecția mediului, inclusiv  și funcția de Șef interimar al Inspectoratului.

3. Nicolae Munteanu- un alt angajat al Agenției „Moldsilva” se numără printre candidați. Acesta activează în calitate de inginer – șef silvic, iar în 2020 a deținut pentru câteva luni poziția de director interimar al Agenției „Moldsilva”.

4. Valeriu Caisîn care a deținut funcția de director al Agenției Moldsilva în ultimele luni ale lui 2019, după ce a câștigat concursul în septembrie a aceluiași an. Atunci, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, spuneau că Caisîn a depus cerere de demisie din propria inițiativă. Până a ajuns în septembrie 2019 director la Moldsilva, Caisîn a deținut, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”. Anterior, acesta a activat în calitate de de inginer silvic-șef al Rezervației de stat „Codrii”. Caisîn este membru al Biroului raional PAS la Strășeni și s-a regăsit pe listele partidului la alegerile parlamentare din 2019, dar nu a acces în Parlament.

Citește și Cei șapte s-au făcut opt. A apărut un nou candidat la șefia Agenției Moldsilva

În total în concurs s-au înscris opt candidați. Ion Cebotarenco, Igor Fediuș și Vladislav Grati nu au trecut de proba scrisă, iar Petru Cuza s-a retras din „motive de sănătate”.

Proba interviului pentru ocuparea funcției publice vacante de director al Agenției „Moldsilva” va avea loc la data de 29 octombrie 2021.


Susține Ecopresa, distribuie!