fbpx

Concursul fotoliul de șef al Moldsilva. Patru candidați sunt așteptați la interviu

 Concursul fotoliul de șef al Moldsilva. Patru candidați sunt așteptați la interviu

Foto: tribuna.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Patru candidați din cei opt care și-au depus dosarul în concursul pentru funcția de director al Moldsilva sunt așteptați la proba interviului. Trei nu au trecut de proba scrisă, iar unul și-a retras candidatura din motive de sănătate. Astfel, în cursa pentru fotoliul de șef al Moldsilva au rămas:

1. Victoria Covali –  care în prezent ocupă funcția de directoare adjunctă a Agenției. Covali a fost numită în funcție în bază de concurs în septembrie 2020. Anterior aceasta a activat în cadrul agenției în calitate de consultantă a Serviciului pentru vânătoare la Agenţia „Moldsilva”, dar și consultantă arii protejate.

2. Vadim Stîngaci– care a deținut anterior funcția de șef adjunct al Inspectoratului pentru protecția mediului, inclusiv  și funcția de Șef interimar al Inspectoratului.

3. Nicolae Munteanu- un alt angajat al Agenției „Moldsilva” se numără printre candidați. Acesta activează în calitate de inginer – șef silvic, iar în 2020 a deținut pentru câteva luni poziția de director interimar al Agenției „Moldsilva”.

4. Valeriu Caisîn care a deținut funcția de director al Agenției Moldsilva în ultimele luni ale lui 2019, după ce a câștigat concursul în septembrie a aceluiași an. Atunci, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, spuneau că Caisîn a depus cerere de demisie din propria inițiativă. Până a ajuns în septembrie 2019 director la Moldsilva, Caisîn a deținut, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”. Anterior, acesta a activat în calitate de de inginer silvic-șef al Rezervației de stat „Codrii”. Caisîn este membru al Biroului raional PAS la Strășeni și s-a regăsit pe listele partidului la alegerile parlamentare din 2019, dar nu a acces în Parlament.

Citește și Cei șapte s-au făcut opt. A apărut un nou candidat la șefia Agenției Moldsilva

În total în concurs s-au înscris opt candidați. Ion Cebotarenco, Igor Fediuș și Vladislav Grati nu au trecut de proba scrisă, iar Petru Cuza s-a retras din „motive de sănătate”.

Proba interviului pentru ocuparea funcției publice vacante de director al Agenției „Moldsilva” va avea loc la data de 29 octombrie 2021.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!