fbpx

UPDATE. Inspectori de mediu, atacați în timpul unei operațiuni antibraconaj

 UPDATE. Inspectori de mediu, atacați în timpul unei operațiuni antibraconaj

Foto: Facebook/Ion Bulmaga

Susține Ecopresa, distribuie!

(UPDATE) Deși există o hotărâre a Guvernului, care stipulează că inspectorii de mediu trebuie să fie înzestrați cu mijloace de apărare atunci când merg în razii, la momentul actual ei au doar arme cumpărate din bani personali, susține Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM). Totodată, Ion Bulmaga menționează că, odată cu reorganizarea IPM, inspectorii de mediu urmează să fie dotați inclusiv cu girofaruri, gaze lacrimogene, arme de foc.
Unul dintre inspectorii de mediu atacați a avut nevoie de intervenție chirurgicală

(UPDATE): Solicitat de ecopresa.md, Ion Bulmaga a precizat că au fost atacați patru inspectori de mediu, iar altercațiile au avut loc într-o pădure din apropierea localității Ghidighici, municipiul Chișinău. „Noi monitorizăm un sector despre care aveam informația că aici se practică braconajul, ulterior a fost depistat un automobil în care se deplasau mai multe persoane. Automobilul a fost oprit de către inspectorii de mediu, iar persoanele care se aflau în mașină au refuzat să coboare din ea. În scurt timp, s-au mai apropiat alte câteva automobile, s-au dat jos mai mulți indivizi și au început altercațiile. În urma lor, unui inspector de mediu i-au fost aplicate mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în regiunea toracelui și capului. A fost sesizat Serviciul 112, la fața locului a venit un echipaj de poliție”, a detaliat șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Potrivit lui Ion Bulmaga, unul dintre inspectorii de mediu a avut nevoie de îngrijiri medicale, el fiind transportat la Spitalul de Urgență. „El a suportat o intervenție chirurgicală la nivelul buzei superioare. Cei patru inspectori de mediu urmează să se deplaseze la Centrul de Medicină Legală, pentru a se constata dacă au vătămări corporale”, a specificat șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

(ȘTIREA INIȚIALĂ) Mai mulți inspectori de mediu au fost atacați noaptea trecută de circa 20 de persoane, în timpul unei operațiuni antibraconaj, planificată de mai mult timp. Agresorii aveau în dotare arme de tip automat, pistoale, precum și arme de vânătoare.

Potrivit lui Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, incidentul a avut loc în jurul orei 00.30. Pe lângă faptul că li s-au smuls din piept camerele din dotare, inspectorii de mediu au fost agresați fizic, iar unul dintre ei a ajuns la Spitalul de Urgență.

La momentul actual, acțiunile braconierilor sunt în vizorul Inspectoratului de Poliție Buiucani, municipiul Chișinău.

„Este un caz fără precedent și atrag atenția opiniei publice de a-l monitoriza! Țara trebuie să-și cunoască eroii, iar locul bandiților este la pușcărie!”, menționează Ion Bulmaga.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari