fbpx

INFOGRAFIC/ Numărul speciilor amenințate cu dispariţia este în creștere

 INFOGRAFIC/ Numărul speciilor amenințate cu dispariţia este în creștere
Susține Ecopresa, distribuie!

Numărul speciilor amenințate cu dispariția este în creștere. Dar, în timp ce animalele precum orangutanii sau delfinii cu cocoașă primesc multă atenție, numărul mamiferelor amenințate cu dispariția nu a crescut la fel de rapid ca în alte clase de animale, care nu sunt în centrul atenției, scrie statista.com.

Numărul mamiferelor amenințate (definite de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și Resurselor Naturale ca fiind specii pe cale de dispariție critică, pe cale de dispariție sau vulnerabile) a crescut cu aproape 14 la sută între 2007 și 2019, numărul insectelor pe cale de dispariție a crescut cu 164 la sută în aceeași perioadă de timp.

Numărul moluștelor pe cale de dispariție (o clasă care cuprinde melci, lene, midii, calmar și viermi) a crescut cu 130 la sută, iar numărul speciilor de reptile pe cale de dispariție cu 234 la sută.

În timp ce motivele pentru amenințarea insectelor sunt bine cunoscute, se scrie mai puțin despre amenințările la reptile și moluște. Potrivit UICN, multe specii de reptile sunt concentrate în regiunile pădurilor tropicale și sunt, prin urmare, amenințate de defrișare. Mai mult, speciile sunt deosebit de sensibile la schimbările de mediu, inclusiv la schimbările climatice.

În cazul moluștelor, speciile pe cale de dispariție sunt în principal cele care trăiesc pe uscat și în apă dulce. Sunt amenințați de distrugerea habitatului sau sunt împinși de specii invazive, potrivit Institutului American de Științe Biologice.

UICN își actualizează Lista Roșie de mai multe ori pe an. În cea mai recentă versiune pentru 2019, peste 14.000 de animale au fost listate ca fiind amenințate de dispariție – aproape dublu față de 2007.

Infographic: Number of Threatened Species is Rising | Statista You will find more infographics at Statista

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!