fbpx

Grădinile zoologice sărbătoresc ziua lor internațională

 Grădinile zoologice sărbătoresc ziua lor internațională

Sursa foto: Facebook/ Gradina Zoologica Chisinau

Susține Ecopresa, distribuie!

Anual, pe data de 9 august, este marcată Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, pentru a evidenția importanța conservării biodiversității.

O vizită la grădina zoologică este o experienţă educaţională şi, cu siguranță, un mod interesant de a petrece timpul liber. Dincolo de aceste aspecte, parcurile și grădinile zoologice oferă șansa ocrotirii plantelor și animalelor pe cale de dispariție, într-un cadru cât mai natural. Publicul-ţintă principal sunt copiii — viitori tineri interesaţi de conservarea planetei.

Grădina Zoologică din Chişinău a fost fondată pe data de 9 mai 1978 și este singura din țară. În prezent, colecția instituției numără 725 de specii de animale, inclusiv 165 de specii ale faunei de pe toate continentele (cu excepţia Antarcticii) și zeci de specii rare, pe cale de dispariție. Anual, Grădina Zoologică este vizitată de circa 300.000 de persoane.

Amintim că Grădina Zoologică din Chișinău primește vizitatori zilnic (cu excepția zilei de luni) între orele 08:00-20:00. Taxa de intrare este de 30 de lei pentru adulți, 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari, iar copiii mai mici de 7 ani și persoanele cu handicap au acces gratuit.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!