fbpx

În Chișinău va fi elaborat Registrul local al spațiilor verzi

 În Chișinău va fi elaborat Registrul local al spațiilor verzi

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

La sfârșitul lunii iulie, Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din Chișinău va începe elaborarea Registrului local al spațiilor verzi. Vasile Efros, șeful Secției amenajare și mediu din cadrul DGLCA, susține că registrul va fi în format electronic și va cuprinde informații despre arborii din grădinile publice, scuaruri și aliniamente stradale, transmite IPN.

În cadrul acestui proiect, toți copacii vor fi inventariați și cercetați din punct de vedere fitosanitar pentru a avea o concluzie ce ține de starea lor. Toată informația respectivă va fi inclusă în acest registru”, a specificat Vasile Efros.

Din bugetul municipal sunt alocate 8,3 milioane de lei pentru elaborarea Registrului. Informația cuprinsă în acesta va ajuta Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi să își planifice intervențiile. Copacii uscați sau afectați de boală vor fi defrișați.

Ofertele pentru licitația respectivă pot fi depuse în perioada 08-18 iulie. Va fi anunțat câștigător al licitației agentul economic care va veni cu oferta „cel mai bun raport preț – calitate”, a mai precizat funcționarul.

Registrul local al spațiilor verzi al orașului Chișinău urmează să fie elaborat pe parcursul a doi ani.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu